keskiviikko 18. lokakuuta 2017

KURKI STAGE esittää: BUNIN. Kylmä syksy.


Esitys 28.10.2017 klo 17:00 Vapaa pääsy

Ambient Reading Theater - musiikin, valon, videoprojisoinnin ja näyttelijän äänen avulla luomme esitykseen tunnelman, joka antaa mahdollisuuden yleisölle sulautua täysin teoksen taiteelliseen maailmaan. Tuotamme esityksiä, jossa käytetään niinsanottua venäläistä teatterikoulua, venäläistä näyttelemisen traditiota.

Tervetuloa katsomaan ensimmäistä esitystä lukudraamasarjasta "Venäläinen proosa" - "Bunin. Kylmä syksy." Se sisältää kolme Ivan Buninin kertomusta. Ensimmäistä kertaa teatterin lavalla suomen kielellä.
Ivan Aleksejevitch Bunin (1870 – 1953) on suuri venäläinen kirjailija, jolle myönnettiin Nobelin kirjallisuuspalkinto ensimmäisenä venäläisenä vuonna 1933. Buninin teokset ovat hellävaraisia, tunnelmallisia ja salaperäisiä, ne ovat täynnä pieniä yksityiskohtia, joiden avulla avautuu suuri ja käsittämätön valoisa tunne. Hänen runojensa ja kertomustensa monipolvista ja monimuotoista rakennetta verrataan usein pitsiin.

Ohjaaja:

Oleg Nikolaenko. Multimedia- teatteriohjaaja. Teatteritaiteen maisteri. Valmistunut Pietarin valtiollisesta Teatteritaiteen akatemiasta. Oleg Nikolaenko on ohjannut teatteriesityksiä Venäjällä, Ranskassa, Kreikassa, Sveitsissä ja Suomessa. Teatteriesityksien luomisessa hän käyttää paljon mapping- ja videoprojesointeja, mutta tärkein on kuitenkin aina näyttelijäntyö ja teksti.

Näyttelijät:

Elli Närjä. Näyttelijä. Teatteritaiteen maisteri. Elli työskenteli näyttelijänä Petroskoin kansallisessa teatterissa vuodesta 1997 aina vuoteen 2013, jonka jälkeen hän siirtyi freelanceriksi.

Eeva Putro. Näyttelijä. Teatteritaiteen maisteri, joka on valmistunut Pietarin valtiollisesta Teatteritaiteen akatemiasta. Eeva on näytellyt useissa teattereissa Helsingissä ja muualla Suomessa ja tehnyt myös elokuva- ja tv-sarjoissa rooleja.

Henri Tuominen. Näyttelijä. Teatteritaiteen maisteri, joka on valmistunut Helsingin Teatterikorkeakoulusta vuonna 2017. Henri on tehnyt useita teatteriproduktioita Teatterikorkeakoulussa, kuin myös koulun ulkopuolella.

Suomennos: Eeva Putro

Valokuvaaja: Svetlana Mikhailova

Esityksen kesto noin 1h 20 min (ei väliaikaa)

VAPAA PÄÄSY

28.10.2017 . 17.00

Lastenkulttuurikeskus Musikantit
Karpalokuja 7 A 00940 Helsinki