Korttelitalo

Kurkimäen Korttelitalo sijaitsee Itä-Helsingissä, Kehä 1:sen ja Lahdenväylän läheisyydessä (Karpalokuja 7 A, 00940 Helsinki).Korttelitalo on kaikille avoin kohtaamis- ja tapahtumapaikka. Tilat ovat avoinna kaikille pääsääntöisesti ma-pe 9-20 ja la 10-15. Kesäkuussa tilat ovat auki rajoitetusti ma-pe johtuen lasten leiritoiminnasta. Heinäkuussa tilat ovat kokonaan kiinni. Korttelitalon aulassa on avoin olohuone, jossa on leikkipaikka lapsille, aikakauslehtiä, kahvio (yrittäjän pyörittämä), kaksi nettipistettä, avoin langaton verkko ja latauspiste. Tiloja voidaan käyttää mm. häiden, seminaarien, esitysten, konserttien, rippijuhlien tai muiden merkkipäivien ja tapahtumien järjestämiseen.


Lastenkulttuurikeskus Musikantit (Toimintakeskus Semja Ry) järjestää korttelitalolla paljon erilaista toimintaa lapsiperheille (kerhoja, kursseja, esityksiä ja tapahtumia), sekä vuokraa tilojaan yksityisille, yrityksille ja yhteisöille. Kohde on avoinna kaikille, mutta erityisesti suunnattua ohjelmaa on etenkin lapsiperheille. Tilassa järjestetään toimintaa kolmella eri kielellä (suomi, englanti, venäjä), joka mahdollistaa monien eri kulttuuritaustaisten ja kielisten ihmisten osallistumisen Korttelitalon tapahtumiin.Korttelitalo mahdollistaa alueen asukkaille yhteisen ajanvieton, uuden oppimisen, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, kontaktien luomisen ja alueen yhteisöllisyyden ylläpitämisen.
Korttelitalo sijaitsee lähellä Kontulan ja Myllypuron metroasemia, ja sen lisäksi bussit 94A ja 78 kulkevat myös lähettyviltä. Kurkimäen Korttelitalo on valmistunut 1989 ja kuuluu osana isompaa kiinteistökokonaisuutta. Ympäristö on osittain puistomainen ja kesällä vehreä.