Miasma Fog - Jauho

18.3.2023

Tanssiteos  Kurkimäen korttelitalolla lauantaina 18.3.2023 klo 14


Jauho onvahvan visuaalisen ilmeen omaava tanssiteos, joka kertoo kosketuksesta ja hetkeen uppoutumisesta.

Teos perustuu osittain liike ja ääni-improvisaatioon ja siinä on siksi tilaa leikille. Eli vaikka ainekset ovat samat on lopputulos joka kerta hieman erilainen.

Kutsumme sinut mukaan pysähtymään moniaistisen taide- elämyksen äärelle ja kokemaan jotain uniikkia. Sellaista mikä on koettavissa vain tässä hetkessä.

Jauho on teos siitä miltä jauho tuntuu iholla ja liikkeen luomista muuttuvista kuvioista. Kauniista ohikiitävistä hetkistä.

Jauhoon piirtyvät viivat ovat kuin abstrakti maalaus, kolmiulotteinen kokonaisuus, joka elää liikkeestä.

  • Äänimaisemasta vastaa muusikko Heikki Leppäjärvi
  • Tanssi ja koreokgrafia Vilma Kärkkäinen
  • Konsepti ja visuaalisuus Anne Salmi

Esityksen kesto 30 minuuttia

Esitysksellä ei ole ikärajaa

Esityskessä ei ole kielirajoitteita.

Esityksen jälkeen on mahdollista keskustella työryhmän kanssa.

Liput ennakkoon 7 €, ovelta 10 €

Olen Vilma Kärkkäinen (s. 1996) Jyväskyläläinen tanssija, tanssinopettaja. Aloitin tanssimisen lapsena kiinnostuen varhain eri tanssilajien harjoittelusta. Vuodet 2010- 2015 kilpailin itse aktiivisesti Performing Arts SM- kilpailuissa ja osallistuin eri tanssikatselmuksiin Suomessa.

Tanssijana toimin Emma Valtosen perustamassa tanssiryhmässä W.A.S.H sekä toimimme yhdessä valo- ääni taiteilijan Anne Salmen kanssa työnimellämme Miasma Fog. Työparina käsittelemme tällä hetkellä teemoja katkeruus, syrjään jäämisen pelko ja oikean hetken löytäminen tanssin-, varjo-, sekä esineteatterin kautta.

"Jauhossa minua kiinnostaa erityisesti teoksen kokonaisvaltainen audiovisuaalisuus. Yksikään osa-alue ei toimi ilman toista, eikä teoksen yhtä osaa voi arvottaa ilman sen suhdetta muihin. Äänimaailma voi muuttaa teoksen osien merkitystä olennaisesti, ja lopputulos tulee tehdä tiukasti yhteistyössä muun työryhmän kanssa. Mielenkiintoista on myös keskustelu sen materiaalin kanssa, joka on valmiina ennen oman työni alkamista. Miten valmiin visuaalisen ilmeen kanssa pystytään keskustelemaan luontevasti, valmista materiaalia tukien, mutta kuitenkin oman jälkensä jättäen? Myös mahdollinen livemusiikin tekeminen on aina mielenkiintoista tällaisissa teoksissa, ja se muotoutuukin varmasti joka esityskerralla omanlaisekseen."

Heikki Leppäjärvi, äänisuunnittelu